Laatste wedstrijd: Zollhaus Open

De prachtige lokatie

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen reden we vrijdag 22 februari naar Hotel Das Altes Zollhaus, in het Ertsgebergte op de grens van Duitsland en Tsjechië. Het was er goed koud, er lag nog erg veel sneeuw en het was een prachtig landschap. Minder handig was wel dat we een ander hotel genaamd Zollhaus hadden geboekt, dat op twee uur rijden lag… Het goede hotel was vol maar gelukkig was er 200 meter verderop een hotel dat nog wel plaats had. Na aankomst eigen we even kijken en bleek dit een gezellige, kleine wedstrijd te zijn in een prachtig vijvertje waar een 25 meter baan was uitgezet. Er moest wel nog ijs van 30 cm worden weggehakt…

Op zaterdag begonnen we met de 1000 meter. Na mijn record van vorige week was iedereen natuurlijk best enthousiast. Ik lag in een serie met Alisa Fatun, die in Veitsbronn het wereldrecord bij de dames heeft gezwommen en met Christoph Wandratsch, de grootmeester van het Duitse ijszwemmen en voormalig wereldkampioen. Met een goede start haalde ik weer een voorspring en kon die tot het einde vasthouden. De tijd was wel wat langzamer, 13 minuten 11 seconden. Het was wel erg lekker zwemmen.

Foto: Maria Steltzer

Ook de andere afstanden gingen lekker, er was eigenlijk geen concurrentie en was het vooral genieten. Door de winst ook op deze afstanden te halen heb ik ook de Ice Cup gewonnen, het klassement over acht verschillende wedstrijden. Als laatste onderdeel werd er nog een estafette gezwommen. Samen met Christoph, Ailén en Ronald deed ik hier nog aan mee. Een wereldteam, net een seconde sneller dan een Duits team. En daarmee een mooie afsluiting van een erg succesvol seizoen.

Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *