Obertraun: weer fantastisch!

Zaterdag 1 december heb ik weer meegedaan aan de Obertraun Ice Schwimm, in de Hallstättersee bij Obertraun. In deze prachtige omgeving heb ik vorige winter mijn PR gezwommen op de  1000 meter (12.29). Er was dus een mooie uitdaging om die prestatie te herhalen.

Het water was vandaag 7,2 graden. Daarmee is het te warm (!) voor een officiële wedstrijd, want daarbij moet de temperatuur van het water lager zijn dan vijf graden. Toch is 7 graden best koud…

Vanaf de start van de wedstrijd lag ik op kop, en goed op schema voor een herhaling van mijn tijd van vorig jaar. Doordat ik de weken ervoor verkouden ben geweest, was de voorbereiding niet optimaal. In het water was daar gelukkig weinig van te merken. In 12 minuten en 30 seconden zaten de 1000 meters erop. Net geen PR dus, maar wel erg lekker gezwommen.

Na even goed uitbibberen en warme havermout was de ergste kou weer weg.

Bij de prijsuitreiking heb ik nog even gepraat met de burgemeester van Obertraun en de lokale organisator, Bernard Höll. En er werden goede relaties gelegd om volgend jaar hier weer deel te nemen.

Al met al een topdag als start van het seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *