Amstel Ice Swim was weer top!

Gisteren was voor de tweede keer de Amstel Ice Swim, een mooie ijswedstrijd in de Amstel (eindelijk een wedstrijd op fietsafstand 😉 Het water was een beetje te warm (5,7 graden) maar het was verder een hele mooie wedstrijd. Ik heb meegedaan aan de 1000 meter en 500 meter en beide afstanden gewonnen. Een lekker gevoel op weg naar de wedstrijd volgende week waar alle grote ijszwemmers van de wereld aanwezig zijn!

Ook leuk was dat hier bijna mijn hele familie aan mee deed. Mijn broer Yip, mijn vader en moeder en mijn tante Wiesje hebben allemaal ook een stuk gezwommen. Mijn kleinste broer Pjotr mocht nog niet zwemmen, maar heeft zich goed vermaakt als omroeper en met het opruimen van de vlaggen.

 

En het was erg leuk om voor diverse TV ploegen te mogen staan en iets te vertellen. Vooral AT5 heeft een leuke reportage over me gemaakt. De wedstrijd is verder onder andere op TV geweest bij RTL nieuws, op de site van de Telegraaf en een aantal andere nieuwszenders. Dank aan de organisatie voor een topdag!

 

Obertraun: weer fantastisch!

Zaterdag 1 december heb ik weer meegedaan aan de Obertraun Ice Schwimm, in de Hallstättersee bij Obertraun. In deze prachtige omgeving heb ik vorige winter mijn PR gezwommen op de  1000 meter (12.29). Er was dus een mooie uitdaging om die prestatie te herhalen.

Het water was vandaag 7,2 graden. Daarmee is het te warm (!) voor een officiële wedstrijd, want daarbij moet de temperatuur van het water lager zijn dan vijf graden. Toch is 7 graden best koud…

Vanaf de start van de wedstrijd lag ik op kop, en goed op schema voor een herhaling van mijn tijd van vorig jaar. Doordat ik de weken ervoor verkouden ben geweest, was de voorbereiding niet optimaal. In het water was daar gelukkig weinig van te merken. In 12 minuten en 30 seconden zaten de 1000 meters erop. Net geen PR dus, maar wel erg lekker gezwommen.

Na even goed uitbibberen en warme havermout was de ergste kou weer weg.

Bij de prijsuitreiking heb ik nog even gepraat met de burgemeester van Obertraun en de lokale organisator, Bernard Höll. En er werden goede relaties gelegd om volgend jaar hier weer deel te nemen.

Al met al een topdag als start van het seizoen!