Volgende wedstrijd: Obertraun

De eerste echte ijswedstrijd van dit seizoen is in Obertraun, in de Hallstâttersee. Op zaterdag 1 december ga ik daar mijn titel verdedigen en kijken of ik mijn eigen (en het Nederlandse) record op de 1km kan aanscherpen. Vorige winter was het een prachtig evenement met supermooi weer, ik hoop dat het ook deze keer zo mooi is met een beetje sneeuw op de achtergrond.

De watertemperatuur is nu nog best warm: 15 graden. Check hier de actuele temperatuur. Ik ben benieuwd of het in een maand genoeg afkoelt, voor een officiêle wedstrijd mag het water niet warmer zijn dan 5 graden!

 

 

Killary Gael Force Great Fjord Swim

Zaterdag 6 oktober, Killary Fjord. Ik ga 3,9 km zwemmen in dit prachtige fjord. Hoewel het wel met wetsuit mag, zwem ik natuurlijk zonder. Het water is ongeveer 12 graden, dus niet echt ijzig. Maar bijna 4 km zwemmen betekent wel dat je ongeveer een uur erin ligt. Dus het zal toch wel koud worden…

De eerste helft gaat goed, ik lig op kop en het gaat lekker. In de tweede helft wordt de kou wat erger, maar ik zwem lekker door. Wel last van tegenlicht, de zeldzame Ierse zon staat pal in mijn gezicht te schijnen. Wel mooie plaatjes van de bergen aan de randen van het fjord…

Finish, koud na 54 minuten zwemmen!

Na 54:41 minuten finish ik op het strand, als tweede. Op de laatste meters ingehaald door een snelle dame, mét wetsuit. Ik heb het best koud, maar kan weer goed opwarmen. Wel de snelste zonder wetsuit!

 

 

Bij de prijsuitreiking blijkt dat ik een lekkere jas gewonnen heb. En ik maak kennis met Patrick Corocran, een bestuurslid van de Ierse bond:  IISA Ireland. Altijd leuk om mede-ijszwemmers te leren kennen!

Ik ben Sven, en ik hou van ijszwemmen

Hallo!

Welkom op mijn site, ingericht om mijn grootste passie IJszwemmen te delen met de wereld. Het meedoen van ijszwemmen levert namelijk mooie verhalen en prachtige foto’s op, die ik graag beschikbaar stel aan geïnteresseerden.

Eind 2017 ben ik begonnen met ijszwemmen en ik ben trots op de prestaties die ik behaald heb. Het hoogtepunt is mijn wereldrecord op de 1000 meter, gehaald op 16 februari 2019. Verder ben ik Nederlands kampioen op de 1000 meter (2018 en 2019), heb ik de Aquasphere Ice Cup 2019 gewonnen en heb het Nederlands record op de 1000, 500 en 200 meter. Kortom, het gaat lekker!